Specificații tehnice

Arhitectura

În calitate de arhitect general pentru Marmura Residence, ADNBA a realizat conceptul și a urmărit proiectul în toate fazele sale de detaliere și execuție.

ADNBA se bucură de recunoaștere atât la nivel local, cât și international, fiind câștigător al mai multor premii de arhitectură, printre care se numără premiul I la Bienala de Arhitectură, București, categoria locuințe, în anii 2020, 2018, 2017. Totodată în anul 2016 este desemnat câștigător la Romanian Building Awards și câștigător la Trienala de Arhitectură East Centric, București, lista continuând cu premii câștigate pe parcursul celor 18 ani de activitate în domeniul arhitecturii.

Arhitectura peisagistică

Beros Abdul Architects (BA +) este un birou de arhitectură și peisagistică care are ca principal domeniu de activitate amenajarea spațiului public, arhitectura peisagistică și mediul ecologic.

Biroul de arhitectură combină experiența profesională și academică a membrilor echipei cu scopul de a crea o relație între mediul construit și interacțiunile sociale care au loc în acesta.

În proiectele arhitecturale contemporane, precum Marmura Residence, spațiile verzi și solutiile ecologice trebuie să fie integrate în procesul de proiectare ca elemente de infrastructură, astfel incat rezultatul acestora să prelungească durata de viață a spațiilor, să reducă costurile de întreținere și să înfrumusețeze locul.

Structura de rezistență

Structura de rezistență a clădirilor din cadrul Marmura Residence a fost proiectată de echipa de ingineri structuriști condusă de Eugen Morariu, partener Prime Kapital Development, care a participat și la rescrierea codului seismic în anul 2013, în România.

La proiectarea structurii Marmura Residence s-au folosit cele mai avansate și actuale metode, printre care amintim de ETABS, recunoscut la nivel global pentru programele software de calcul structural și seismic. Acesta este folosit în peste 160 de țări și a fost folosit pentru proiectarea unor clădiri iconice, precum Taipei 101 Tower, din Taiwan.

Subsolul

Structura subsolului este de beton armat cu un planșeu de tip dală și găzduiește 10 spații de tip ALA (adăpost de protecție civilă) configurate cu pereți din beton armat de 40 cm grosime.

Firma de construcții

Construcții Erbașu este cea mai importantă firmă de construcții cu capital 100% românesc și alegerea realizată de Prime Kapital pentru construirea complexului rezidențial Marmura Residence.

Din dorința de a realiza un proiect de calitate superioară, complexul a fost realizat împreună cu o echipă de profesioniști, care deține în palmares proiecte precum Stadionul Steaua, Stadionul Rapid, Bazinul Olimpic de înot și polo Dinamo, hipodromul Ploiești, circuitul turistic Floreasca-Tei, lucrări de reabilitare termică a peste 1080 de blocurilor de locuințe din mai multe orașe ale țării, hotelul Ibis Styles Bucharest Erbașu.

Zidăria

Ytong este prima marcă înregistrată de beton celular autoclavizat din lume, care astăzi continuă să ofere produse de zidărie de calitate premium în peste 30 de țări.

În cadrul ansamblului rezidențial, pentru pereții de exterior s-au folosit blocuri de zidărie Ytong, de 35 cm grosime, iar pentru pereții despărțitori dintre apartamente, s-au folosit blocuri Silka, produse din silicat de calciu, cu o durabilitate de viață foarte ridicată.

Ambele produse oferă beneficii precum izolare fonică și termică și rezistență la foc, pe termen lung.

Liftul

În calitate de lider global în domeniul ascensoarelor și al scărilor rulante, compania finlandeză KONE furnizează soluții de transport, care adaugă valoare ciclului de viață al clădirii.

Misiunea KONE este de a livra siguranță, calitate și simplitate, acestea fiind direcțiile cheie care susțin dezvoltarea programelor și a tehnologiilor utilizate de producator.

La Marmura Residence s-a decis folosirea lifturilor KONE, pentru ca rezidenții să se bucure de un serviciu de înaltă calitate prin crearea celei mai bune experiențe în transportul de persoane între etajele clădirii.

Finisaje interioare
Ușile de exterior

Pentru ușile de intrare în apartamentele Marmura Residence s-a ales o ușă metalică și securizată ce oferă protecție sporită împotriva efracției și a incendiilor cu 11 puncte de închidere, de la producătorul italian Torterolo & Re. Modelul ales este din oțel galvanizat ce beneficiază de cilindru european cu 5 chei, vizor și izolație fonică de 30dB. Structura de oțel face ca acest tip de ușă să reziste în timp, în plus necesită o minimă întreținere și nu este vulnerabilă la îndoiri sau rugină.

Ușile de interior

 

Toate apartamentele din Marmura Residence sunt prevăzute cu uși de interior cu o înălțime de 2,1 m, de la producatorul Invado, în două variante: ușă din structura lemn tubulară, tip fagure, și ușă glisantă (pocket door). Ambele variante sunt realizate din plăci HDF de 38-40 mm, au toc reglabil din MDF cu îmbrăcare de perete și garnitură de etanșare. Totodată asigură o izolație fonică sporită.

Ferestrele

Pentru tâmplărie, la Marmura Residence s-a colaborat cu producatorul Kommerling, cunoscut la nivel global de peste 50 de ani, este renumită pentru fiabilitatea și excelența materialelor. La Marmura Residence am optat pentru tâmplărie PVC în două culori, alb la interior și metalic periat la exterior, astfel încât design-ul să aibă cursivitate. Printre cele mai importante elemente ale acestei tâmplării reamintim de tehnologia ingenioasă cu 6 camere, etanșarea de top datorită suprapunerii de 4,5mm a garniturii de mijloc și izolare mai bună datorită garniturii din faltul cercevelei.

Parchetul

Cu o experiență de peste 135 de ani în piața de tâmplărie, compania Tarkett realizează pardoseală din lemn cu scopul de a crea unicitate în design și o excelentă calitate, aspecte care au condus compania către poziția de lider în industria pardoselilor din lemn.

Locuințele din Marmura Residence sunt utilate cu parchet Tarkett, din gama premium Salsa, 100% lemn natural, triplustratificat de 14mm grosime totală și sistem de blocare inovativ T-Lock.

Datorită tehnologiei “aqua guard” (protecție la apă și umezeală) sunt ușor de întreținut. Totodată, există posibilitatea de reșlefuire de până la 4-5 ori.

 

Pereți

Pereții interiori ai apartamentelor vor fi acoperiți cu o vopsea ecologică lavabilă premium aplicabilă cu un strat de grund, cu rezistență la uzură si garanția calității de 15 ani.

Finisaje băi
Plăcile ceramice

Gresia și faianța porțelanată, potrivită pentru zone umede și uscate, sunt montate cu adeziv special și au  un ciclu de viață de peste 100 de ani.

Marazzi este marca cea mai cunoscută în sectorul plăcilor de ceramică, fiind prezentă în peste 140 de țări.  Gresia și faianța produsă de grupul Marazzi reprezintă un punct de referință al calității superioare în sectorul decorațiunilor interioare și al design-ului.

Din acest motiv, pentru proiectul Marmura Residence s-au ales plăci ceramice din colecția Besana, în culori gri sau bej, din inspirație nordică, perfecte pentru segmentul smart luxury.

Obiectele sanitare sunt alese în stil modern: rezervorul toaletei este ascuns în interiorul peretelui, dușurile sunt de tip “walk in” cu pereți din sticlă securizată, tratată anticalcar și rigolă de duș încastrată în pardoseală sau cadă de dimensiuni mari (170 x 70 cm).

Mobilierul din zona lavoarului este creat special pentru fiecare tip de baie și este proiectat astfel încât să reziste la umiditate fiind fabricat din materiale rezistente la dilatare sau contracție.

Bateriile sanitare

Produsele Hansgrohe se remarcă printr-un design elegant și o calitate superioară testată în practică, acestea fiind și motivele pentru care băile din Marmura Residence sunt echipate cu baterii premium Hansgrohe.

Experiența vastă a producătorului recunoscută la nivel mondial face din Hansgrohe cea mai bună alegere atunci când vine vorba de confort, design și garanția calității pe termen lung. În plus, bateriile sanitare sunt silențioase și se remarcă printr-un consum redus de apă și durabilitate în timp.

Instalațiile electrice

Instalațiile electrice sunt realizate din cabluri de cupru. Acestea sunt considerate “standardul de aur” și pot dura peste 100 de ani. Durata de folosință este îmbunătățită de calitatea izolației care protejează cablajul, motiv pentru care suntem foarte atenți în alegerea furnizolului. În plus, fiecare cablu este instalat într-un tub de protecție, ce permite o eventuală înlocuire.

Aparatajul electric

Compania Gewiss s-a concentrat întotdeauna pe îmbunătățirea calității și siguranței vieții de zi cu zi prin soluții inovatoare de prize și întrerupătoare.

Din dorința de a oferi tot ce este mai bun, în cadrul proiectului s-a decis implementarea aparatajului modular din gama Chorus de la Gewiss, care îmbină cu succes cele mai noi tehnologii cu inconfundabilul stil al design-ului italian.

Încălzire centralizată

Fiecare clădire va dispune de centrală termică proprie ce oferă locatarilor o siguranță mult mai mare comparativ cu sistemele de încălzire individuale (riscul de scurgeri de gaze și cel de explozie fiind eliminat). Mai mult, un sistem centralizat de încălzire la nivel de clădire, presupune costuri de mentenanță mult mai reduse la nivelul fiecărei unități. Centrala termică este dimensionată pentru fiecare clădire, amplasată la ultimul nivel în camera tehnică.

Infrastructură integrată de utilități

Toate rețelele interioare de utilități sunt proiectate pentru a fi integrate în structura de rezistență și în pereții interiori, astfel încât spațiul de locuit să nu fie irosit. Acest lucru permite crearea de spații interioare mai înalte, luminoase, aerisite și neobstrucționate.

Infrastructură instalații de climatizare

Fiecare apartament va avea infrastructura pentru sistemul AC, instalată în locuri predeterminate ce oferă o eficiență ridicată. Poziția unităților exterioare este aleasă astfel încât designul fațadei să nu fie afectat.

Izolație fațadă

Cu o grosime de 150 mm și cu o densitate mare, care reține aerul, vata minerală bazaltică este unul dintre cele mai bune materiale utilizate pentru izolatia termică și fonică a clădirilor. Vata minerală este un material ignifug, în consecință, nu arde și nu propagă focul, ci îi încetinește înaintarea, chiar și când căldura degajată depășește 1.000°C.

Finisaje fațadă

Tencuiala decorativă de exterior este rezistentă la apă, texturată, permeabilă la vapori, rezistentă la fisuri și solicitări mecanice, protejează izolația termică, durabilă, ușor de revopsit pentru a da în viitor clădirii un aer proaspăt și a facilita întreținerea și repararea.

Vezi mai sus Vezi mai departe