Blog

Munca la domiciliu: 6 criterii de bază

19 Mai 2023

Fie că ești antreprenor, angajator, angajat sau liber profesionist, cel mai probabil ai experimentat și tu munca la domiciliu în ultimii ani. Nici avantajele, nici dezavantajele lucrului de acasă nu mai sunt un secret pentru nimeni. Însă dacă planul tău de viață se conturează așa încât vei lucra mai mult sau exclusiv de acasă pentru o perioadă mai îndelungată, orientează-te așa încât să îți ușurezi viața cât mai mult posibil.

Atunci când lucrezi de acasă, există câteva criterii importante pe care o locuință ar trebui să le îndeplinească, pentru a crea un mediu de lucru eficient și confortabil.
Iată câteva dintre acestea:

Spațiu dedicat de lucru

Ideal ar fi să ai un spațiu dedicat în care să îți poți desfășura munca la domiciliu. Poți folosi o cameră separată sau poți delimita un colț al unei camere pentru amenajarea biroului tău. Este foarte important să ai suficient spațiu nu doar pentru birou, ci și pentru scaun, aparatură și alte echipamente sau materiale necesare.

În Marmura Residence, avem două tipuri de unități potrivite pentru profesioniștii care lucrează de acasă: studio dublu sau loft.

Ambele au fost astfel gândite încât să poată include:

  • o zonă de noapte, cu rol de dormitor;
  • o zonă de zi, unde să te poți relaxa la un film, pe canapea sau la o cafea cu prietenii, care să îți ofere și posibilitatea amplasării unui birou pentru muncă la domiciliu.

Plan studio dublu DS15ʹ, adecvat și pentru munca la domiciliu

Dacă studioul dublu îți oferă posibilitatea de a-ți amenaja spațiul de lucru într-o încăpere separată de dormitor, apartamentul de tip loft, cu o înălțime mai mare, permite amenajarea unor zone diferite în aceeași încăpere cu dimensiuni generoase.

Un avantaj suplimentar îl oferă locuințele de la parter, care beneficiază și de grădină proprie.

Conexiune la internet

Pentru a putea lucra eficient de acasă, este necesar să ai o conexiune la internet rapidă și stabilă. Asigură-te că locuința ta are acces la un serviciu de internet de înaltă viteză și că semnalul este puternic în zona în care îți desfășori activitatea.

Atmosferă liniștită

Este important să poți trăi într-o zonă liniștită, ca să te poți concentra doar asupra muncii tale. Dacă trăiești într-un mediu zgomotos, poți lua în considerare utilizarea căștilor antifonice pentru a reduce zgomotele din jur. Iar dacă ai în plan să îți schimbi apartamentul, optează pentru unul situat la etajele superioare, la o distanță mai mare față de zgomotul orașului.

Iluminare adecvată

Asigură-te că biroul tău beneficiază de iluminare adecvată. Lumina naturală este ideală, deci încearcă să îți amplasezi biroul într-o zonă cu acces la ferestre. Seara sau noaptea, poți folosi o lampă de birou sau alte surse de iluminat suplimentare, pentru a avea o vizibilitate bună și pentru a-ți proteja ochii.

Apartament luminos, cu o suprafață generoasă, în Marmura Residence

Studiile de însorire realizate la momentul în care Marmura Residence era încă în stadiu de proiect au arătat ceea ce astăzi demonstrează clădirile finalizate: toate apartamentele beneficiază de lumină naturală pe tot parcursul zilei datorită proiectării inteligente și suprafețelor vitrate generoase.

Ergonomie

Acordă o atenție sporită ergonomiei, pentru a-ți asigura confortul și a-ți proteja sănătatea pe termen lung. Alege un scaun ergonomic care să ofere suport pentru spate și să permită reglarea înălțimii. Asigură-te că biroul are înălțimea potrivită pentru a-ți putea susține coatele în timpul utilizării tastaturii și a mouse-ului. Poziționează monitorul la nivelul ochilor, pentru a reduce oboseala și pentru a evita o postură incorectă.

Aparatură și echipamente 

În funcție de natura muncii tale, ar putea fi necesare unele dotări suplimentare, cum ar fi un calculator performant, boxe, un telefon sau alte echipamente specifice domeniului în care activezi. Asigură-te că poți să ai acces la aceste echipamente în locuința ta și că dispui de suficient spațiu pentru a le amplasa.

Acestea sunt doar câteva dintre criteriile importante pe care o locuință ar trebui să le îndeplinească pentru a crea un mediu de lucru productiv și confortabil atunci când munca ta se desfășoară mai mult la domiciliu. Dacă îți dorești să faci o singură investiție care să îți asigure și o calitate a locuirii superioară, dar și  un mediu în care să poți lucra de acasă în condiții optime, contactează-ne!

În Marmura Residence, mai avem disponibile inclusiv unități cu 5% TVA, iar dacă ai o afacere pentru care ai avea nevoie de spațiu suplimentar, îți putem pune la dispoziție și spații de birouri!

Citește următorul articol

Înapoi la blog

Vezi mai sus Vezi mai departe