Blog

Marmura Residence: Apartamente cu eficiență energetică ridicată

2 Martie 2021

De ce să optezi pentru apartamente cu eficiență energetică ridicată? Pentru că acestea reprezintă viitorul clădirilor rezidențiale și nu numai! Sectorul rezidențial este responsabil pentru peste un sfert din consumul energetic total al Uniunii Europene, arată datele Eurostat la nivel de 2018. Iar 64% din energia consumată de locuințe este folosită pentru încălzirea lor.

Creșterea gradului de eficiență energetică a clădirilor este o măsură importantă pentru dezvoltarea sustenabilă a orașelor. În plus, ajută și la diminuarea impactului asupra mediului înconjurător. De asemenea, o locuință eficientă energetic înseamnă costuri mai scăzute pentru proprietari, fără a face rabat la confort.

Pentru a ne asigura ca locuințele Marmura Residence sunt eficiente din perspectiva consumului energetic, am ales materiale de construcții de calitate și am implementat soluții moderne, cu un randament ridicat.

Izolația fațadei și tâmplăria exterioară

Pereții exteriori, ușile și ferestrele sunt căile prin care se poate pierde cea mai mare cantitate de energie. Izolația fațadei și calitatea tâmplăriei sunt, așadar, esențiale.

Anveloparea corectă a unei clădiri, cu materiale de calitate, îmbunătățește inerția termică a pereților exteriori și limitează pierderile. În schimb, acest lucru se traduce în confort termic, costuri reduse pentru încălzirea locuinței, dar și în diminuarea impactului asupra mediului.

În plus, o izolare bună te protejează și de poluarea fonica, un aspect care nu trebuie neglijat, mai ales în orașele mari, cu trafic permanent.

Izolarea termică a clădirilor din Marmura Residence se face cu vată mineral bazaltică (grosime de 150 mm).

Cu un coeficient de izolare excelent, vata minerală are și alte avantaje notabile:

 • rezistență ridicată în timp;
 • excelent izolator fonic;
 • este eco-friendly;
 • este un material ignifug.

Așadar, vata minerală bazaltică nu arde și nu propagă focul, ci îi încetinește înaintarea, în caz de incendiu. De altfel, vata minerală bazaltică este considerată soluția viitorului, pentru că are o durabilitate ridicată și este reciclabilă, spre deosebire de polistiren.

În ceea ce privește limitarea pierderilor în zona ferestrelor, soluția noastră a fost să folosim produse noi, performante, cu un grad sporit de izolare termică și fonică.

Ferestrele și ușile exterioare au următoarele caracteristici:

 • sunt din tâmplărie PVC  Komerling  76 MD;
 • au 3 garnituri de etanșare;
 • geamurile sunt tip termopan.

Excepție fac apartamentele situate la parter, unde tâmplăria este din aluminiu.

Încălzire centralizată pentru o eficiență energetică ridicată

Fiecare clădire din Marmura Residence dispune de încălzire centralizată proprie. Soluția centralizată are principalul avantaj de a oferi un randament global superior față de centralele de apartament. Prin urmare, consumul energetic necesar încălzirii locuințelor și al apei calde menajere este mai mic, ceea ce se va reflecta și în factura aferentă fiecărui apartament.

Încălzirea centralizată le oferă locatarilor o siguranță mult mai mare comparativ cu sistemele de încălzire individuale. Prin renunțarea la centralele termice individuale de apartament sunt eliminate o serie de riscuri, precum:

 • scurgeri de gaze;
 • incendii;
 • explozii.

Centrala termică este dimensionată pentru fiecare clădire, fiind amplasată la ultimul nivel, în camera tehnică pentru corpurile A,B, C și D.

Excepție face corpul E, unde centrala termică este situată la parter. Un alt avantaj al acestei soluții este economia de spațiu, astfel încât viitorii proprietari să se bucure de cât mai multă libertate în noua lor locuință.

Instalarea unei astfel de soluții este costisitoare, mai ales în condițiile utilizării unor echipamente și materiale premium:

 • centrale termice cu randament mare;
 • sisteme de distribuție a agentului termic cu pompe electronice cu eficiență energetică ridicată;
 • țevi de distribuție pentru agentul termic (tur/retur) sunt Pex A – Rehau;
 • iar radiatoarele care vor încălzi apartamentele sunt Vogel & Noot.

Contorizarea energiei termice se realizează individual, pentru apartamentele cu eficiență energetică ridicată din Marmura Residence, prin intermediul contoarelor amplasate pe fiecare nivel.

Mai departe, ține de tine să faci tot ce se poate pentru a proteja mediul și a menține costurile scăzute, prin utilizarea unor electrocasnice cu un consum scăzut, evitând risipa etc.

Însă noi am creat deja bazele pentru ca locuința ta să fie cât mai eficientă energetic, așa încât tu să te poți bucura de cât mai mult confort!

Citește următorul articol

Înapoi la blog

Vezi mai sus Vezi mai departe