Blog

Locuințele urbane și factorii care stabilesc prețul

2 August 2022

Locuințele urbane trebuie să reprezinte o alternativă de locuire adecvată la provocările vieții actuale. Asta înseamnă condiții de viață de calitate, servicii și facilități utile în viața de zi cu zi incluse și conexiuni rapide cu orașul. Dacă în trecut blocurile de locuințe urbane – cel puțin în România – erau construite ca un conglomerat de „cutiuțe de chibrituri” și au adus o conotație negativă sintagmei „locuințe sociale”, în prezent ansamblurile rezidențiale urbane ridică foarte mult standardul de viață al celor care decid să trăiască într-o astfel de comunitate.

Cum au evoluat locuințele urbane în ultimele zeci de ani

Marile cartiere ale Bucureștiului erau cunoscute ca mari aglomerări muncitorești, construite în perioada comunistă cu scopul de a găzdui în principal lucrătorii din fabrici și uzine. Majoritatea apartamentelor aveau un grad redus de confort, pornind de la principiul obținerii cât mai multor spații locative cu investiții minime.

Câteva zeci de ani mai târziu, piața forței de muncă, tipurile de joburi, stilul de viață și exigențele locuitorilor s-au modificat fundamental. Și, ca o consecință a acestui fapt, și conceptele de locuire au fost adaptate corespunzător.

Locuințele urbane din bucureștii noi: un concept complex, cu facilități incluse

În Marmura Residence, am gândit de la bun început nu doar 5 blocuri de locuințe sustenabile, ci un întreg concept.

Aici am inclus, în afară de locuințele urbane luminoase, spațioase și cu un grad ridicat de confort, și:

Locuințele urbane din Marmura Residence. Exterior

Adăugând la toate acestea și poziționarea excelentă, lângă stația de metrou Jiului și accesul direct către Centura Bucureștiului și autostrăzi, credem că Marmura Residence îndeplinește toate exigențele vieții moderne.

Ideal pentru oameni activi, care doresc să își ridice calitatea vieții și să își eficientizeze timpul, ansamblul rezidențial urban este rezistent și sustenabil. În apropiere se află hypermarketuri, școli, grădinițe, parcuri și cabinete medicale, iar accesul către centrul orașului se poate face rapid.

Principiile de bază pentru locuințele urbane din Marmura Residence

Principiul de bază de la care am pornit a fost acela de a oferi locuințe urbane care să răspundă exigențelor actuale și să poată îndeplini și pe viitor standardele de calitate pe care și le doresc oamenii.

Ne-am propus să construim aici o comunitate legată, cu preocupări diversificate, dar cu valori comune. Astfel, apartamentele de tip loft constituie o alternativă pentru studenți sau tineri profesioniști la început de carieră, care au nevoie de un spațiu flexibil în propria locuință. Compartimentarea, designul arhitectural și volumetria apartamentelor permit crearea unui spațiu propriu de studiu sau pentru lucrul de acasă.

Locuințe urbane în Marmura Residence: apartamentul showroom Loft

De la apartamentele de tip studio și până la duplexuri, am inclus în clădirile care fac parte din ansamblu unități variate, care să ofere o alternativă locativă de calitate superioară și persoanelor singure, și cuplurilor, și familiilor extinse.

Locuințe urbane în marmura Residence: apartamentul showroom Duplex

Printre primii noștri rezidenți se numără și membri ai aceleiași familii, care au optat pentru a-și achiziționa locuințe urbane alăturate. Astfel, părinții se vor afla în preajma copiilor deja mari la nevoie (și invers), dar fiecare dintre ei va putea beneficia și de autonomie și intimitate în spațiul propriu.

Locuințe urbane cu arhitectură realizată de specialiști premiați

Conceptul arhitectural general pentru Marmura Residence a fost realizat de o echipă de profesioniști recunoscuți la nivel național, dar și internațional.

Biroul de arhitectură ADNBA a câștigat mai multe premii de arhitectură, printre care premiul I la Bienala de Arhitectură, București, categoria locuințe, în anii 2020, 2018, 2017. În anul 2016 este desemnat câștigător la Romanian Building Awards și la Trienala de Arhitectură East Centric, București, lista continuând cu alte premii câștigate pe parcursul celor 18 ani de activitate în domeniul arhitecturii.

Arhitecții de la ADNBA au realizat conceptul general al proiectului și au urmărit evoluția sa în toate fazele de proiectare și de execuție.

Cele mai notabile elemente definitorii pentru ansamblul nostru sunt eficientizarea și optimizarea spațiilor, prin care au fost îmbinate estetica și funcționalitatea.

De multe ori, cumpărătorii evaluează o locuință doar din perspectiva aspectului și a localizării. Dar elementul de bază este și va rămâne întotdeauna calitatea construcției. Aici stau și cele mai multe răspunsuri legate de costuri: în mod evident, în costul final se va regăsi și prețul materialelor și al finisajelor.

Structura locuințelor urbane, materialele folosite și utilitățile – calitate inclusă în preț

Cele mai durabile locuințe urbane sunt acelea care pornesc de la o structură de rezistență stabilă, realizată cu responsabilitate, cu îndeplinirea tuturor criteriilor legate de siguranță și calitate. Și asta, pentru că nimic nu poate fi mai important decât viața ta și a celor dragi în eventualitatea producerii unui cutremur sau a producerii unor fenomene meteo extreme.

O structură din beton armat, proiectată să reziste chiar și la cutremure de peste 8 grade pe scara Richter nu este ieftină, dar „face toți banii”. La proiectarea structurii pentru locuințele urbane din Marmura Residence am folosit cele mai avansate și actuale metode, printre care și ETABS, recunoscut la nivel global pentru nivelul de performanță al programelor software de calcul structural și seismic.

Structura subsolului clădirilor noastre este din beton armat, are planșeu de tip dală și găzduiește 10 spații de tip ALA (adăpost de protecție civilă), cu pereți din beton armat groși de 40 cm.

Prețul final poate să varieze de la un ansamblu la altul și în funcție de tipul de zidărie, de izolație, de tâmplărie și de finisaje.

Marmura Residence nu a fost construit în ideea de a fi un ansamblu ieftin, dar de calitate mai slabă, care să aducă un câștig doar dezvoltatorului. Dimpotrivă, ne-am dorit să devină unul dintre cele mai durabile și performante din București și să constituie un câștig pentru ambele părți.

De aceea, nu am făcut rabat de la calitate.

Iată câteva dintre elementele de calitate superioară incluse în realizarea unităților noastre locative:

 • beton armat pentru structură;
 • blocuri de zidărie Ytong, de 35 cm grosime pentru pereții exteriori;
 • blocuri Silka, produse din silicat de calciu, cu o capacitate de izolare termică și fonică ridicată și durabilitate de viață foarte extinsă, pentru pereții despărțitori;
 • izolație cu vată minerală bazaltică ignifugă de 150 mm;
 • lifturi ultrarapide KONE;
 • ușile de la intrarea în apartamente sunt din oțel galvanizat, cu 11 puncte de închidere și cilindru european cu 5 chei, de la producătorul italian Torterolo & Re;
 • uși de interior cu înălțimea de 2,1 m, de la Invado, în 2 variante: ușă din structură de lemn tubulară (tip fagure) și ușă glisantă (pocket door);
 • tâmplărie Kommerling cu 6 camere, care oferă o etanșeizare superioară datorită suprapunerii pe 4,5 mm a garniturii de mijloc și garniturii din faltul cercevelei;
 • parchet marca Tarkett, din gama premium Salsa, 100% lemn natural triplustratificat de 14 mm grosime totală și sistem Aqua guard;
 • gresie și faianță Marazzi;
 • baterii sanitare Hansgrohe;
 • aparataj electric modular din gama Chorus de la Gewiss și instalații electrice din cabluri de cupru.

Încă un avantaj pentru locatari este încălzirea centralizată, care se face cu ajutorul centralelor de bloc, una dintre cele mai sigure și ecologice soluții, care implică și un cost de mentenanță mai redus față de alte variante.

Dacă încă nu te-am convins de calitatea locuințelor urbane din Marmura Residence, te invităm să ne vizitezi! Pe baza unei programări prealabile, poți vizita Community Center, apartamentele showroom Duplex și Loft și alte apartamente finalizate disponibile pentru vânzare.

Contactează-ne!

Citește următorul articol

Înapoi la blog

Vezi mai sus Vezi mai departe