Blog

Idei pentru designul interior al dormitorului

9 Septembrie 2021

Dacă ești în căutare de idei de design interior pentru dormitor, avem noi câteva propuneri de amenajare care ar putea să ți se potrivească!  După ce te-am pus la curent cu variantele în care poți să-ți amenajezi zona de living, acum îți vom da câteva exemple utile pentru dormitor.

Odihna ta este importantă și, deși în zona de living te relaxezi după o zi de muncă, dormitorul este camera unde îți reîncarci bateriile. De aceea, amenajarea lui pentru a-ți oferi un confort sporit, departe de agitația cotidiană, este esențială.

Descoperă sfaturile noastre pentru amenajarea unui dormitor de vis!

Idei de Design interior în dormitor: Piesele de mobilier 

Design-ul interior al dormitorului trebuie să-ți reflecte personalitatea și să-ți ofere confortul suprem. Deși poate părea ușor, amenajarea lui depinde de formă, mărime și finisajele interioare. În Marmura Residence, apartamentele au dormitoare spațioase, cu ferestre înalte de 2.25 m, lucru care îți asigură lumină naturală pe tot parcursul zilei.

Mulți pot cădea în plasa supraaglomerării dormitorului cu piese de mobilier mari cum este de pildă un dressing. Piesele de mobilier trebuie să-ți ofere atât spațiu de depozitare, cât și să delimiteze zonele dormitorului. Sfatul nostru aici este să-ți împarți dormitorul în diferite zone discrete pentru a profita la maxim de spațiul oferit.

Dormitorul matrimonial 

Dormitorul matrimonial trebuie să îți inducă o stare de calm absolut. În orice revistă de design interior, patul este vedeta principală a încăperii așa că alege unul adaptat spațiului și nevoilor tale. Pentru spațiu de depozitare adiacent, optează pentru un pat cu ladă.

De asemenea, pentru un dormitor matrimonial cu stil este important să nu uiți de noptiere. Ele sunt piese de mobilier indispensabile care te ajută să îți ții la îndemână obiecte de care ai nevoie pe timpul nopții. Fie că vorbim de cartea preferată, telefonul sau un simplu pahar cu apă, noptierele îți oferă un plus de confort.

Dormitorul copiilor 

Dacă ai copii, știi cât de greu este să alegi un design care sa îi inspire și să îi liniștească pe cei mici. Patul, pereții și tapetul din dormitor trebuie alese pentru a reflecta personalitatea celui mic. În funcție de vârstă, haine și spațiul disponibil, optează pentru piese de mobilier ce au spații de depozitare incluse cu margini și colțuri rotunjite, pentru siguranța celui mic.

În plus, asigură-te că materialele din care sunt făcute piesele de mobilier sunt de calitate, fie din cadru metalic sau lemn masiv. Acestea vor prelua fără probleme energia unui copil. Crede-ne pe cuvânt, ne vei mulțumi!

Dacă ai ales unul din apartamentele cu 4 camere disponibile în Marmura Residence, atunci folosește acea cameră fie pentru un birou, fie pentru un dormitor pentru oaspeți. Orice ai alege să faci, asigură-te că piesele de mobilier din camera, împreună cu design-ul interior, creează un ambient plăcut și fac curățenia ușoară.

Idei de Design interior în dormitor: Corpurile de iluminat 

Nu știm despre tine, dar pe noi ne influențează vremea de afară. Lumina soarelui ne dă energie, iar norii ne dau o stare de melancolie. Acum gândește-te de câte ori ai fost la cineva acasă și ai rămas cu o stare de bine datorită luminii din apartament.

În cazul dormitorului, lumina trebuie să fie atât puternică, cât și difuză pentru a-ți induce o stare de relaxare. Aici, corpurile de iluminat se împart în două categorii, iluminat general și iluminat de accent.

Pentru iluminat ambiental alege corpuri deosebite precum lampadare sau veioze. Cu acestea îți poți crea un colț de intimitate ce vor adăuga o notă de eleganță dormitorului tău. Pentru iluminatul general recomandăm fie lustre, sau candelabre ce vor răspândi lumină în toată camera.

În Marmura Residence, am optat pentru prizele modulare și întrerupătoarele de la Gewiss, companie cu peste 50 de ani de experiență în domeniul sistemelor electrice. Pentru un plus de intimitate îți recomandăm să alegi întrerupătoare dimabile, ce vor adăuga o nota high-tech dormitorului tău.

Accesoriile decorative în designul interior

Alături de piesele de mobilier, accesoriile sunt o parte importantă în design-ul interior al unui dormitor. Dacă te gândești deja la tablouri, lumânări, vaze, covoare sau perne decorative, ești deja pe drumul cel bun.

Pentru designul interior al unui dormitor deosebit îți recomandăm să alegi culorile și piesele de mobilier înaintea accesoriilor. Astfel, le vei alege pe cele ce-ți reflectă personalitatea și vei ține cont de suprafața rămasă, orientare și lumina din dormitor.

Știm că design-ul apartamentului tău este important pentru tine și de aceea te sfătuim să te înarmezi cu multă răbdare. În ceea ce privește amenajarea dormitorului tău, alege-o pe cea care îți reflectă personalitatea.

Într-un complex rezidențial ca Marmura Residence, unde apartamentele au plafoane înalte, fără stâlpi sau grinzi vizibile, amenajarea interioară a oricărei camere va fi floare la ureche.

Discută cu unul din consultanții noștri în real estate și află disponibilitatea apartamentelor!

Citește următorul articol

Înapoi la blog

Vezi mai sus Vezi mai departe