Blog

Idei pentru designul interior al zonei de living

18 August 2021

Trenduri design interior

Odată cu achiziționarea unui apartament nou, proprietarii își dau seama de multiplele provocări pe care le întâlnesc.

Fie că vorbim despre căutarea complexului rezidențial, alocarea bugetului pentru achiziționare, design interior sau termenul de finalizare, cumpărătorii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. În ceea ce privește ansamblurile rezidențiale noi, posibilitățile pentru un design interior sunt limitate de mai mulți factori cum ar fi suprafața, compartimentarea, orientarea și finisajele interioare.

Cum în ultima perioadă apartamentele au devenit atât locurile de odihnă cât și de relaxare, românii devin tot mai preocupați cu optimizarea și eficientizarea spațiului din apartamente cu ajutorul designului interior.

Un raport în acest sens al Reveal Marketing Research arată că, în acest an, 8 din 10 români vor să își amenajeze apartamentul. Principala provocare, fie că vorbim de un design interior pentru living, dormitor sau bucătărie, este îmbinarea unui stil unitar în apartament. Așa cum am menționat mai sus, acest lucru devine o provocare fiindcă fiecare apartament are caracteristici diferite.

În acest blog, îți vom da câteva sfaturi în ceea ce privește designul interior și 3 idei de amenajare pentru living-ul generos din apartamentul tău de 1, 2, 3 sau 4 camere din Marmura Residence.

Design pentru un living modern

Dulux, este o companie recunoscută la nivel global pentru varietatea produselor și serviciilor puse la dispoziție clienților pentru amenajări interioare. Conform Dulux, culoarea anului 2021 este Brave Ground, o nuanță cu ton cald și pământesc ce oferă o bază fermă pentru creativitate. Pentru un living modern, ai nevoie de multă lumină naturală dată de ferestrele mari din living.

Toate apartamentele din Marmura Residence beneficiază de plafoane înalte, fără stâlpi sau grinzi vizibile, ce aduc un aport de lumină naturală pe tot parcursul zilei. Acest lucru te ajută să alegi culori bogate, de culoarea pietrelor prețioase și un mobilier care să pună în valoare volumetria impresionantă.

Pereții living-ului

Un living este spațiul unde te relaxezi dar uneori, pereții albi nu pun în lumină adevărata lui valoare. Sfatul nostru este să decorezi pereții cu diferite obiecte atent proporționate conform suprafeței și volumetriei living-ului. Oglinzile decorative, tablourile sau decorațiunile dedicate pereților nu ar trebui să îți lipsească. În funcție de culorile pe care le alegi, poți da personalitate zonei de living fără să aibă un aspect aglomerat și înghesuit.

Piesele de mobilier

Piesele de mobilier sunt importante într-un living. Canapelele, covoarele, mesele, perdelele și draperiile pot face diferența într-un living spațios și unul îngrămădit. Aici ar trebui să investești în mobilă cu design atemporal, iar pentru un plus de personalitate nu uita să adaugi perne decorative de diferite culori.

În acest caz, te sfătuim să te joci cu nuanțele și să nu-ți fie frică de imprimeuri mici, sau forme geometrice diferite. Living-ul este un spațiu de socializare, dar și funcțional și ar trebui să satisfacă nevoile tale.

Parchetul triplu stratificat

În zona de living oamenii optează pentru pardoseli din lemn. În apartamentele din Marmura Residence regăsim parchet triplu stratificat de la Tarkett, ce completează orice idee de design interior cu succes. Pe lângă durabilitate, parchetul din gama Salsa Premium găsit în apartamentele din Marmura Residence oferă, prin tratarea cu uleiuri și lacuri industriale, protecție la razele UV și micro zgârieturi. În acest mod, îți poți amenaja living-ul pentru a scoate în evidență atât piesele de mobilier și pereții, cât și parchetul triplu stratificat de la Tarkett.

Designul interior al unui apartament poate fi dificil și de aceea răbdarea este un element cheie pe care ar trebui să îl ai. În ceea ce privește zona de living, acesta, ca toate camerele unui apartament, trebuie gândit în cel mai mic detaliu pentru un plus de confort și eleganță.

În apartamentele din Marmura Residence, fără coloane și grinzi vizibile, amenajarea interioară a apartamentului tău ar trebui să fie făcută cu mare ușurință.

Contactează-ne și află disponibilitatea!

Citește următorul articol

Înapoi la blog

Vezi mai sus Vezi mai departe