Blog

Fitness – soluția urbană rapidă pentru un tonus bun

3 Noiembrie 2023

Viața urbană și programul aglomerat ne limitează deseori timpul liber, iar sănătatea noastră poate avea de suferit, atunci când nu reușim să includem în programul zilnic câteva zeci de minute de fitness sau orice alt tip de mișcare. În special dacă obișnuiești să petreci multe ore pe scaun, la birou, efectele negative ale sedentarismului nu vor întârzia să apară. Ansamblurile rezidențiale dezvoltate de Prime Kapital au fost gândite astfel încât să le ofere locuitorilor cât mai multe beneficii și facilități. Grija față de sănătatea rezidenților prin asigurarea unui spațiu pentru fitness în apropierea locuinței nu a fost lăsată deoparte. În curând, membrii comunității din Marmura Residence se vor putea bucura de propriul spațiu dedicat activităților fizice. În Avalon Estate, sala de fitness a fost deja amenajată.

Sala de fitness din Avalon Estate

Fitness – mai mult decât sport

Conceptul de fitness are origini vechi în istorie. Provenit din limba latină (fitnesse), apoi preluat în vocabularul englezesc (fitness), se referă la starea generală de sănătate, care oferă abilitatea de a desfășura activități fizice variate. Cu timpul, termenul de „fitness” a evoluat și a devenit mai specific, referindu-se acum la un stil de viață care include activități fizice regulate și o alimentație echilibrată. Astăzi, fitnessul este asociat cu antrenamentul fizic, dezvoltarea musculară, rezistența cardiovasculară, flexibilitatea și starea generală de bine. Deja nu mai este un secret faptul că endorfinele (cunoscute și ca „hormonii fericirii”) eliberate în timpul practicării sportului contribuie și la o stare emoțională mai bună. Studiile de specialitate au demonstrat că practicarea de exerciții fizice regulate reduce stresul și îmbunătățește starea de spirit.

Exercițiile de fitness incluse în programul tău obișnuit de cel puțin 3 ori pe săptămână oferă mult mai multe beneficii, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Dacă este posibil, fă zilnic exerciții fizice ușoare sau mișcare pentru cel puțin 30 de minute.

Beneficiile pe termen lung ale exercițiilor de fitness

  • Exercițiile de fitness, ca și joggingul, mersul pe bicicletă și înotul, ajută la întărirea inimii și a sistemului circulator. Aceste activități reduc riscul de boli de inimă, hipertensiune arterială și accident vascular cerebral.
  • Arzi caloriile în plus și menții o greutate corporală normală. Sportul este un element cheie în procesul de pierdere în greutate sau pentru menținerea unei greutăți optime.
  • Îți crești forța și rezistența musculară. Exercițiile de forță ajută la construirea și întărirea mușchilor. Acest lucru îți va îmbunătăți și capacitatea ta de a-ți îndeplini sarcinile zilnice.
  • Exercițiile de stretching și yoga pot crește flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor, ceea ce poate reduce riscul de accidentări și poate îmbunătăți postura.
  • Activitățile care implică alergare sau sărituri contribuie la creșterea densității osoase și previn pierderea masei osoase, ceea ce este important pentru prevenirea osteoporozei la vârste înaintate.
  • Reduci riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2, bolile de rinichi și unele boli grave.
  • Vei avea un somn mai odihnitor.
  • Îți vei spori capacitatea de concentrare, memoria și abilitățile cognitive în general.

Fără îndoială, adoptarea unui stil de viață activ, în care să îți rezervi timp pentru sport, mișcare sau exerciții de fitness te poate ajuta să ai o viață mai lungă, mai sănătoasă și mai împlinită. Ca să obții cele mai bune rezultate, este important să menții o rutină de exerciții regulate și să alegi activități care îți plac, astfel încât să fii mai motivat. De asemenea, poți consulta un profesionist din domeniul sănătății sau un antrenor personal, pentru a obține recomandări personalizate, dar și cele mai bune rezultate.

Alege și tu să ai o viață sănătoasă, confortabilă și împlinită, în mijlocul unei comunități cu valori comune! Te așteptăm în Marmura Residence!

Surse foto: Avalon Estate, Shutterstock

Citește următorul articol

Înapoi la blog

Vezi mai sus Vezi mai departe