Blog

Distanța de acasă la job –  4 beneficii ale proximității biroului 

23 Martie 2022

Distanța pe care o ai de parcurs zilnic de acasă până la birou și înapoi la finalul zilei poate fi o povară sau, dimpotrivă, un beneficiu. Stilul de viață modern impune aplicarea unor metode integrate de gestionare mai eficientă a timpului și a distanțelor. Din acest motiv, dezvoltatorii imobiliari care își adaptează proiectele la provocările vieții actuale concep tot mai multe proiecte care să răspundă exigențelor unei vieți active și solicitante.

Ansamblurile mixte, care includ atât locuințe, cât și birouri sunt tot mai necesare în prezent și la fel vor fi și în viitor. Dacă în cadrul acestora sunt incluse și spații comerciale și alte facilități pentru rezidenți, nivelul de stres se reduce considerabil, ca și timpul consumat în trafic pentru mersul la serviciu, cumpărături, întâlniri cu prietenii etc.

Acest concept are mare succes inclusiv la nivel internațional și a primit chiar și un nume: „cartierul 15 minute”.

Un ansamblu de acest tip este soluția ideală pentru oamenii ocupați, care își doresc să își trăiască viața la maximum, fără să piardă timp prețios pentru carieră și viața personală.

Birourile din Marmura Residence

Top 4 beneficii ale ansamblurilor mixte 
În marile orașe, traficul este principala sursă de stres pentru cei care au de mers zilnic la serviciu, eventual și de dus și adus copiii la și de la școală, eventual și cursuri suplimentare, de făcut aprovizionarea pentru casă etc. Multe persoane se orientează astfel încât să își achiziționeze de la bun început un apartament într-o zonă care le oferă simultan mai multe facilități, pentru a face economie de timp și de efort.

Iată de ce:
1. Pauze relaxante, în aer liber 
Pentru starea ta interioară, este important să ai în fața ochilor o priveliște plăcută atunci când îți ridici privirea din ecranul care îți ocupă majoritatea timpului la birou. În Marmura Residence am creat spații verzi și zone de relaxare tocmai bune pentru pauzele din timpul unei zile de lucru.

Central Plaza în Marmura Residence. Randare 

2. Restaurante și terase în proximitate 
Majoritatea clădirilor de birouri sunt clădiri de dimensiuni foarte mari, aglomerate și cu spații limitate pentru pauze de masă. Restaurantele și terasele aflate în preajmă reprezintă o opțiune foarte utilă pentru pauzele de masă sau cafea. Dar important este și peisajul pe care îl vezi de pe această terasă. În complexele rezidențiale actuale, peisajul este reprezentat de cele mai multe ori de o grădină urbană.

Tineri angajați în pauza de prânz în apropiere de birou

3. Versatilitatea și designul personalizat 
Acesta este cu adevărat un avantaj care nu poate fi ignorat. Știm cu toții că mediul în care lucrăm își pune amprenta serios pe productivitate. Din acest motiv, multe companii investesc în amenajări personalizate. În proiectele rezidențiale mixte, atât locatarii, cât și angajații din zona de birouri pot vedea pe geam imagini plăcute, cu spații verzi, care îi vor binedispune.

Amenajare spațiu pentru birouri

4. Facilitățile  
Aceste noi tipuri de cartiere sunt concepute astfel încât să ofere o serie de facilități pentru locuitorii lor. Multe dintre ele integrează atât magazine, săli de fitness, grădinițe, cât și restaurante sau cafenele. Astfel, este mult mai simplu să te bucuri de toate aceste facilități într-un singur loc, fără a pierde timp prețios deplasându-ne prin aglomerația din marile orașe. Să nu uităm nici de locul de parcare, atât de important astăzi. Majoritatea proiectelor rezidențiale noi sunt concepute cu un număr suficient de locuri de parcare.

Biroul poate să fie, în multe situații, locul nostru preferat, dacă știm cum să îl alegem. Cei mai mulți dintre noi petrec mult timp la birou și e important să ne simțim confortabil în acel spațiu.

Află mai multe despre disponibilitatea apartamentelor și birourilor din cadrul proiectului Marmura Residence de la unul din consultanții noștri!

Citește următorul articol

Înapoi la blog

Vezi mai sus Vezi mai departe