Blog

Cu un pas mai aproape de locuința visurilor tale, cu ajutorul Prime Link!

16 Decembrie 2022

Ce-ar fi dacă ai putea să obții locuința mult visată fără să îți reorganizezi întregul plan de viață? Să capeți ceea ce îți dorești cu minimum de efort și să economisești timp prețios? Să îți ajustezi nivelul investițiilor, cuantumul cheltuielilor lunare și sarcinile financiare în propriul tău ritm și pe o durată de timp convenabilă pentru tine?

Prin misiunea pe care ne-am asumat-o, punem pe primul loc confortul și satisfacția clienților noștri. Astfel, viitorii membri ai comunității din Marmura Residence pot beneficia acum gratuit de și mai multă susținere pentru achiziția de proprietăți, prin programul Prime Link, broker de credite marca Prime Kapital!

Rată la bancă pentru locuința ta, sau chirie pentru o soluție de locuire temporară?

Pe finalul anului în curs și pe fondul inflației, costul chiriilor a crescut, în special în marile orașe, printre care și Capitala. Iar statisticile arată că în 2022 s-a păstrat aceeași tendință ca și în 2021: procentul persoanelor care aleg să locuiască în chirie a crescut cu 20%.
În București, media actuală a chiriilor este de:

  • 300 EUR pentru o garsonieră;
  • 450 EUR pentru un apartament cu 2 camere;
  • 600 EUR pentru un apartament cu 3 camere.

Desigur, prețurile variază în funcție de zonă, infrastructura zonei și facilitățile aflate în apropiere. Iar atâta timp cât pe piață există cerere ridicată, și prețurile își vor menține trendul ascendent. Așa se face că în septembrie 2022 s-a înregistrat o creștere medie a chiriilor cu 25% față de toamna anului precedent.

Toamna este un anotimp de referință pentru chirii, pentru că în această perioadă din an doar numărul studenților care ajung în marele oraș este de aproximativ 250.000. Acestora li se adaugă și tinerii absolvenți care decid să rămână în București pentru a avea acces la joburi mai bune decât în provincie. Pe lângă aceste două categorii principale de chiriași, mai sunt și cei care au reușit să-și pună deoparte o sumă de bani, dar încă insuficientă pentru achiziția unei locuințe.

Ce este de făcut în aceste condiții?

Sub presiunea necesității imediate de a locui în condiții cel puțin decente, multe persoane ajung să locuiască în chirie pentru perioade mai lungi de timp decât și-ar fi dorit. Desigur, este important să poți locui într-o zonă bună, aproape de serviciu, sau – după caz – de școala copiilor și să ai la îndemână serviciile necesare în viața de zi cu zi. Dar este aceasta o soluție viabilă pe termen lung?

La o comparație simplă, costul unei chirii lunare este similar cu valoarea medie a unei rate la bancă.

Principala diferență este că, plătind chirie, îți asiguri doar o locuință temporară, în timp ce printr-un credit ipotecar sau imobiliar îți asiguri deținerea propriei locuințe pe termen lung sau poate chiar pentru totdeauna.

Investiția în locuințe – printre cele mai sigure din toate timpurile

În perioadele de instabilitate, investițiile în terenuri și proprietăți imobiliare s-au situat întotdeauna pe primele locuri din top. Și asta, pentru că independent de rata inflației și deprecierea monedelor naționale, proprietățile de calitate își păstrează valoarea în timp.

PRIME LINK oferă beneficii exclusive clienților Prime Kapital!

Dacă îți dorești un loc al tău, în care să te simți în siguranță pentru tot restul vieții, dar încă nu dispui de mijloacele financiare necesare, ai acum la îndemână o posibilă soluție: Prime Link, broker de credite, care oferă servicii gratuite de intermediere a creditelor bancare, cu avantaje suplimentare pentru clienții Prime Kapital.

Mai multe detalii, aici!

Citește următorul articol

Înapoi la blog

Vezi mai sus Vezi mai departe