Blog

Central Plaza – Kilometrul 0 din Marmura Residence

29 Iunie 2022

Încă din trecut, în marile orașe sau chiar și în localitățile rurale ceva mai răsărite, piațetele centrale reprezentau punctul principal în care oamenii socializau, își vindeau produsele, organizau diverse evenimente – târguri, sărbători ale recoltei sau ale evenimentelor astronomice, celebrări de nunți și de botezuri etc.

În orașele cu o istorie bogată și îndelungată – în special în zona Italiei, a Franței și a Spaniei – au fost păstrate aceste piațete, care dau și astăzi un farmec aparte acestor locuri, în care parcă timpul s-a oprit în loc.

Conceptul de piațetă centrală a fost preluat mai târziu și în proiectele arhitecturale mai moderne și mai complexe, păstrându-și însă aceeași destinație de bază: socializarea.

Central Plaza din Marmura Residence a fost inspirată de Place des Vosges, cea mai veche piațetă proiectată în Paris și este situată în centrul ansamblului, între clădirile A, B, C și D.

Dedesubtul acesteia se află parcările subterane, ale căror sisteme de aerisire sunt mascate elegant de copaci, arbuști și plante.

Designul peisagistic a reușit să îmbine astfel utilitatea cu aspectul estetic și natural, completat armonios de spațiile verzi amenajate pe terasele situate la înălțime.

Pe una dintre laturile Central Plaza se află Community Center – spațiu destinat să deservească membrii comunități care doresc să organizeze aici ședințe administrative, evenimente private sau chiar întâlniri de afaceri.

Zona de mijloc este foarte potrivită și pentru întâlniri la o cafea, ca spațiu pentru jocuri de societate sau pentru zile de sărbătoare petrecute împreună.

Cele trei încăperi în care a fost compartimentat Community Center comunică între ele, însă pot fi utilizate și separat, iar fiecare dintre acestea are și acces propriu către Central Plaza.

Practic, Community Center este clubul privat al rezidenților din Marmura, care beneficiază și de extensie în spațiul exterior, având deschidere către piațeta centrală.

Scopul principal al acestui proiect a fost să acopere cât mai multe din necesitățile omului modern, activ, care își dorește eficientizarea timpului și posibilitatea de a socializa și de a se relaxa în apropierea casei.

În plus, ansamblul include și 6 birouri, care vor face cu siguranță viața mai ușoară celor care vor fi interesați să lucreze aproape de casă.

Accesul imediat la stația de metrou Jiului și la Bulevardul Bucureștii Noi este un alt avantaj important pentru cei care au multe drumuri de făcut în oraș sau în afara lui.

Cert este că atmosfera din Marmura Residence este una aparte: toate elementele și facilitățile concură către crearea unei comunități sudate, funcționale și relaxate. Dacă încă nu te-ai convins, te așteptăm la o cafea în Community Center sau, dacă preferi, chiar în Central Plaza!

Citește următorul articol

Înapoi la blog

Vezi mai sus Vezi mai departe