Blog

Ce material am ales pentru izolația clădirilor Marmura Residence? Vată minerală bazaltică!

2 Iulie 2021

Știai că aproximativ 75% din populația Europei trăiește în mediul urban, fiind expusă unui nivel foarte ridicat de poluare? Mai exact, circa 92% dintre noi respirăm un aer viciat, arată datele Organizației Mondiale a Sănătății. În condițiile în care ne petrecem 90% din timp în spații închise, fie că vorbim de locuință sau de birou, felul în care sunt izolate clădirile devine esențial pentru sănătatea noastră, dictând nu doar nivelul de confort termic ci și cel al poluării la care suntem expuși.

Poluarea este asociată cu dezvoltarea unor boli grave, precum afecțiunile cardiovasculare și cancerul de plămâni, dar și cu apariția infecțiilor respiratorii la copii.  Potrivit World Green Building Council, lipsa de izolație adecvată a clădirilor afectează starea de bine a oamenilor care stau în ele, expunandu-i la temperaturi neconforme și la un nivel ridicat de poluare fonică.

Ce soluție de izolație am ales la Marmura Residence?

De aceea, pentru construcția ansamblului Marmura Residence folosim materiale moderne, de calitate superioară, astfel încât să le asigurăm viitorilor proprietari cel mai înalt nivel de confort și siguranță.

Izolarea termică a clădirilor se face cu vată minerală bazaltică de regulă cu o grosime de 150 mm.

Vata minerală bazaltică are numeroase avantaje notabile. Iată de ce am ales-o:

Este un foarte bun izolator

Vata minerală are un coeficient de izolare excelent. Calitățile sale, amplificate de grosimea stratului, vor asigura confortul fonic dar și eficiența sa energetică.

Are o rezistență ridicată în timp

Acest lucru înseamnă că își păstrează calitățile pe termen lung, oferindu-ți același nivel de confort. Totodată, nu vei avea probleme cu umezeala sau igrasia.

Este un foarte bun izolator fonic

Stratul de vată minerală te protejează de poluarea fonică, un aspect care nu trebuie neglijat, mai ales în orașele mari, cu trafic permanent.

Încetinește răspândirea focului

Vata minerală bazaltică este un material ignifug, în consecință nu arde și nu propagă focul, ci îi încetinește înaintarea, chiar și atunci când căldura degajată depășește 1.000°C.

Este o soluție sustenabilă

Datorită durabilității sale și faptului că este reciclabilă, spre deosebire de polistiren, vata minerală bazaltică este considerată soluția viitorului.

Toate proiectele rezidențiale Prime Kapital sunt dezvoltate pe principii sustenabile, favorizând materialele și tehnologiile moderne, cu randament ridicat.

Nu în ultimul rând, vata minerală este un material flexibil, ceea ce înseamnă că poate fi folosit și pe suprafețe care nu sunt drepte, păstrându-și calitățile și oferind același nivel ridicat de confort.

Utilizarea vatei minerale reprezintă un fundament solid pentru o casă care va oferi un mediu de viață sănătos. Ne ajută să ne menținem casa călduroasă în timpul iernii și păstrează răcoarea interioară în timpul verilor caniculare. Păstrează pereții uscați și previne astfel apariția mucegaiului, deosebit de periculos pentru sănătatea plămânilor. Nu în ultimul rând, ne izolează de zgomotul și agitația orașului. Ajutat de pereții interiori și de accesoriile din casă – mobilă, covoare, perdele – crează un mediu liniștit și intim.

Instalarea acestui material este unul dintre numeroșii pași pe care îi luăm pentru a le oferi clienților nostru un apartament de calitate, sustenabil și eficient, ce va avea nevoie de intervenții minime de-a lungul anilor pentru a rămâne la fel de solid ca în prima zi.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre alte materiale folosite în construcția apartamentelor Marmura Residence ia legătura cu noi la +40 786 276 446 sau scrie-ne direct la contact@marmuraresidence.ro.

Citește următorul articol

Înapoi la blog

Vezi mai sus Vezi mai departe