Blog

Ce loc special ne-a inspirat când am conceput „Plaza” din Marmura Residence?

16 Septembrie 2020

Vara a luat sfârșit și în curând Marmura Residence va deveni o realitate fizică, ce va transforma zona Bucureștii Noi într-un nou hub vibrant. Am continuat construcția de-a lungul verii și suntem încântați să anunțăm că lucrările de construcție a structurii de rezistență aferentă clădirii A sunt în derulare, ceea ce înseamnă că, privind din stradă, veți vedea în curând structuri care se ridică din spatele gardurilor de șantier.

Anul 2020 va marca un nou capitol în modul în care abordăm proiectele rezidențiale și va accelera cererea deja în creștere pentru proiecte de calitate cu spații comune bine proiectate. Marmura Residence, un proiect brownfield, reamenajat de Prime Kapital pentru a crea o nouă comunitate, pune accent pe zonele comune. Ne-am străduit să proiectăm și să construim spații comune de calitate care amintesc de tradiționalele „piațete ale orașului” denumită și „Plaza”. Perioada de izolare a adus cu sine un interes crescut pentru spațiile comune ale proiectului și pentru ceea ce înseamnă „proprietatea comună” a rezidenților.

Unele dintre marile atracții ale proiectului nostru (în afară de locația excelentă și designul personalizat) sunt: „Plaza” situată între clădirile A, B, C & D și parcul urban paralel cu bulevardul Bucureștii Noi. Parcul a fost proiectat pentru a da startul unei transformări a acestei zone de trecere, creând astfel o conexiune publică, inclusiv pentru cei care folosesc metroul. Ce alt loc mai bun am putea găsi pentru a savura o cafea și un croissant în drum spre birou decât pe aceste „trepte urbane”?

Conceptul de „Plaza”, așa cum este indicat și în planul de situație al ansamblului, sărbătorește spațiile deschise tradiționale în mijlocul zonelor cu clădiri din marile orașe europene (în mod tradițional între clădiri și repere importante) și este menită să aducă laolaltă comunitatea Marmura. Succesul implementării unei astfel de zone, a depins întotdeauna de 3 factori importanți:

  • Accesibilitate
  • Confort
  • Flexibilitate

Mai mult, dintr-o perspectivă practică, „Plaza” oferă, de asemenea, un acces facil pentru vehicule de urgență, cum ar fi autospeciale / ambulanțe în caz de urgență, dar poate fi utilizată și pentru funcții suplimentare de către rezidenți în viitor, precum activități de vară, piețe mobile și altele.

Inspirația noastră a venit din „Place de Vosges” din Paris. Cu o combinație de zone hardscaped, zone verzi, unele accesorii permanente și plante cu ghivece mobile. „Plaza” este destinată să fie împărțită de toți proprietarii, vizitatorii și chiriașii, ceea ce înseamnă că utilizarea ei finală și bucuria de a o folosi într-un fel sau altul vor fi decise de proprietarii Marmura Residence în viitor, deoarece această zonă face parte din spațiile comune ale ansamblului și nu trebuie niciodată înstrăinată sau închiriată nimănui.

Citește următorul articol

Înapoi la blog

Vezi mai sus Vezi mai departe