Blog

Finisaje și amenajări interioare 

4 August 2021

Fricile românilor în legătură cu finisajele construcțiilor noi

De câte ori te-ai gândit că locuința ta poate să aibă defecte ascunse care îți pot afecta viața?
Îți vom prezenta, pe scurt, atât statistici despre construcțiile noi, cât și despre noul ansamblu rezidențial Marmura Residence.

Conform unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a crescut cu peste o treime în Semestrul I 2021 față de Semestrul I 2020. Acest lucru înseamnă că apetitul românilor pentru achiziții de noi locuințe este în creștere. Datorită acestei cereri crescute, dezvoltatorii imobiliari lucrează la foc continuu și pot face greșeli de construcție, iar în acest fel, calitatea lor poate avea de suferit.

Acest lucru se poate vedea cu ochiul liber în studiul realizat de către ING Bank România cu ocazia Global Money Week ce arată că, printre fricile românilor atunci când cumpără o casă se regăsește frica legată de calitatea și integritatea achiziției. Cu alte cuvinte, oamenii își pun întrebări atât în legătură cu riscul seismic al clădirilor, cât și eficiența energetică a locuințelor.

Descoperă mai multe informații despre Marmura Residence în următoarele paragrafe!

Marmura Residence se diferențiază de alte ansambluri rezidențiale prin atenția acordată atât structurii de rezistență, finisajelor, amenajărilor cât și compartimentărilor. Fie că facem referire finisajele exterioare sau interioare, Marmura Residence are o listă lungă de colaboratori, unde se regăsesc nume importante și longevive în domeniul construcțiilor și amenajărilor.

Mai jos îți vom prezenta câteva elemente cheie ale ansamblului Marmura Residence:  

  • Structura de rezistență;
  • Zidăria BCA și beneficiile de izolație termică și fonică;
  • Vata minerală bazaltică;
  • Parchetul triplu stratificat;
  • Prizele și întrerupătoarele;
  • Ușile exterioare și interioare;
  • Bateriile pentru băi;
  • Plăcile ceramice;
  • Conceptul peisagistic;
  • Arhitectura exterioară.

Finisaje Exterioare

Structura de rezistență

În cadrul Marmura Residence, nu îți vei face probleme în legătura cu structura de rezistență a clădirilor! Aceasta a fost proiectată de Eugen Morariu, partener Prime Kapital, care a participat și la rescrierea codului seismic în anul 2013, în România.

La proiectarea structurii Marmura Residence am folosit cele mai avansate și actuale metode, printre care reamintim de ETABS, recunoscut la nivel global pentru programele software de calcul structural și seismic. Acesta este folosit în peste 160 de țări și a fost folosit pentru proiectarea unor clădiri iconice, precum Taipei 101 Tower, din Taiwan.

Zidăria BCA și beneficiile izolației fonice și termice

Izolația fonică

Într-un raport recent făcut de Reveal Marketing Research se arată că locuințele construite din BCA au un grad de satisfacție de 69% în comparație cu cele din cărămidă, ce au un grad de satisfacție de 60%. Marmura Residence folosește BCA YTONG pentru pereții exteriori. La interior folosim blocuri Silka pentru pereții despărțitori dintre apartamente. Am ales să folosim aceste blocuri deoarece aceste unități de silicat de calciu sunt foarte rezistente și au o durată de viață ridicată. Densitatea mare a volumului fac ca blocurile Silka să absoarbă sunetele deranjante, păstrând astfel un mediu liniștit și relaxant.

Ambele produse folosite de Marmura Residence oferă izolație fonică și o calitate premium garantată de producător.

Izolația termică cu vată minerală bazaltică

Pentru izolația termică folosim vată minerală bazaltică. Acest material asigură eficiența energetică a locuințelor, are o durată de viață ridicată, este ignifug și reciclabil și ajută la sustenabilitatea complexului. Citește blog-ul nostru dedicat acestui subiect aici.

Același raport al Reveal Marketing Research arată că 8 din 10 oameni consideră ca materialele de zidărie sunt cele mai importante în menținerea izolației fonice și termice. YTONG este prima marcă înregistrată de beton celular autoclavizat din lume ce oferă produse de zidărie și izolare termică în peste 30 de țări.

Tâmplăria

Pentru tâmplărie am ales să colaborăm cu Kommerling. Firma, cunoscută la nivel global de peste 50 de ani, este renumită pentru fiabilitatea și excelența materialelor. Am optat pentru tâmplărie PVC în două culori, alb la interior și metalic periat la exterior, astfel încât design-ul să aibă cursivitate. Printre cele mai importante elemente ale acestei tâmplării reamintim de tehnologia ingenioasă cu 6 camere, etanșarea de top datorită suprapunerii de 4,5mm a garniturii de mijloc și izolare mai bună datorită garniturii din faltul cercevelei.

Finisaje Interioare

Parchetul din lemn natural triplu stratificat

La interior, poți regăsi și alte materiale premium pentru un plus de confort. Gândește-te doar de câte ori ai vărsat apă pe parchet. Marmura Residence colaborează cu Tarkett, companie cu peste 135 de ani în piața de pardoseli premium ce realizează podele din lemn pentru a oferi unicitate și excelență.

Parchetul de 14 mm, din lemn natural și triplu stratificat beneficiază de sistemul “Aqua Guard”. Acest sistem presupune aplicarea unui lichid hidrofob în zonele cele mai sensibile, și anume îmbinările parchetului care îi oferă protecție împotriva lichidelor și a umezelii. În plus, pe toată suprafața lui este aplicat un strat de lac ce ii oferă rezistență împotriva micro-zgârieturilor, cât și strălucire de durată.

Mai mult decât atât, parchetul din gama premium Salsa, prezent în apartamente, este ușor de întreținut și suportă până la 4 sau 5 reșlefuiri. Garanția de 30 de ani dată de producător este determinată și de sistemul de instalare T-Lock, ce permite montarea și demontarea ușoară și succesivă a acestuia.

Prizele și întrerupătoarele

În cadrul design-ului interior găsim linii rafinate și spirit high-tech în prizele modulare și întrerupătoarele de la Gewiss. Cu o experiență de peste 50 de ani în domeniul sistemelor electrice, Gewiss se concentrează pe îmbunătățirea calității și a siguranței vieții. Din dorința de a-ți oferi materiale și servicii premium Marmura Residence a implementat aparatajul modular din gama Chorus. Noile tehnologii sunt îmbinate cu un stil italian inegalabil. Mai mult decât atât, tu nu îți vei mai face probleme că folosești prea multe aparate de uz casnic în același timp și ai garanția că sistemul tău electric face față oricărei sarcini.

Ușile interioare și exterioare

În interiorul apartamentelor din Marmura Residence găsim confort și excelență. Excelența poate fi văzută cu ochiul liber prin materialele folosite pentru ușile interioare și exterioare.

Pentru interiorul apartamentelor, am optat pentru modelul Norma Decor 1 de la producătorul Invado, ușa fiind structurată din lemn tubular, de tip fagure, cu cadrul de lemn și acoperit pe ambele fețe cu plăci HDF. Pentru optimizarea spațiilor mai mici și o compartimentare inteligentă, folosim uși glisante. Aceste uși au toc reglabil din MDF, cu îmbrăcare de perete și garnitura de etanșare pentru o mai bună izolare fonică.

Ușa exterioară este una metalică și securizată ce oferă protecție sporită împotriva efracției și a incendiilor cu 11 puncte de închidere, pentru liniștea ta sufletească. Modelul TR432 de la producătorul italian Torterolo este o ușă din oțel galvanizat ce beneficiază de cilindru european cu 5 chei, vizor și izolație fonică de 30dB.  

Pentru aceste uși am ales să lucrăm cu Histria International, unul din cei mai importanți furnizori în domeniul sistemelor de închideri interioare și exterioare de pe piața românească.

Bateriile pentru băi

Tot la interior găsești un set de baterii pentru baie premium de la Hansgrohe. Produsele Hansgrohe se remarcă cu ușurință printr-un design elegant și calitate superioară. Acestea sunt alegerea perfectă pentru confortul și garanția calității pe termen lung. În plus ele oferă un sistem de consum mic de apă și zgomot redus.

Plăcile ceramice

Plăcile ceramice au o importanță majoră în cadrul complexului și, de aceea am ales plăcile ceramice Kerama Marazzi din colecția Besana. Ele se remarcă prin rezistența crescută la alunecare și abraziune profundă. Marazzi este cunoscută la nivel global pentru calitatea premium a plăcilor ceramice, fiind un punct de referință în sectorul decorațiunilor interioare.

Conceptul Peisagistic

Marmura Residence pune accentul pe spațiile verzi din ansamblu, ținând o colaborare strânsă cu Christian Beros, partener la biroul de design urban Beros Abdul. Acest lucru face ca spațiile verzi din cadrul complexului să fie gândite în cel mai mic detaliu, atât pentru confort și fluiditate, cât și pentru longevitate și funcționalitate.

Arhitectura Exterioară

Pentru arhitectura exterioară am ales sa colaborăm cu biroul de arhitectură ADNBA. Acesta are o experiență de peste 18 ani în domeniu, având un portofoliu divers, cu numeroase proiecte rezidențiale și comerciale. Ei sunt cunoscuți atât la nivel național, cât și internațional iar în anul 2019, au câștigat  premiul pentru arhitectură rezidențială în cadrul BiggSee Architecture Award.

Așa cum probabil ai ințeles deja, Marmura Residence beneficiază atât de o locație ideală, fiind poziționat la 20 m de stația de metrou Jiului, cât și de materiale de construcție și finisaje premium. Mai mult decât atât, calitatea se poate vedea atât în cadrul complexului, cât și în interacțiunea cu echipa de Consultanți Real Estate.

Contactează-ne pentru mai multe informații și vino să faci parte din comunitatea Marmura Residence!

Citește următorul articol

Înapoi la blog

Vezi mai sus Vezi mai departe