Blog

Amenajări interioare în 2024

23 Februarie 2024

Fie că planifici să te muți în casă nouă în 2024, să dai un suflu nou atmosferei din locuința pe care o deții deja sau doar intenționezi să redecorezi o cameră, îți va fi util să știi care sunt tendințele și preferințele designerilor de interior în acest an. Moda actuală are câteva elemente centrale, care pot schimba radical aspectul locuinței tale.

Bucătării practice, dar și estetice

Să iei masa în familie este unul dintre cele mai plăcute momente ale zilei, iar bucătăria unei case este locul în care membrii unei familii petrec cel mai mult timp împreună. Deși adesea sunt considerate mai mult spații utilitare decât încăperi în care designul să fie pus pe primul loc, bucătăriile rămân „sufletul casei”. Poți beneficia simultan și de un design atrăgător, și de un spațiu confortabil, cu ajutorul soluțiilor de încorporare a electrocasnicelor în mobilierul de bucătărie și alegând elemente de decor adecvate.

Insulele centrale se numără printre elementele utile și practice care permit adaptarea utilizării acestora în funcție de situație: le poți folosi atât ca blat de lucru, cât și ca spațiu pentru aranjarea mesei.
Ustensilele de bucătărie de calitate, cu un aspect plăcut pot fi deveni tot atâtea elemente decorative, dacă le expui pe rafturi deschise sau dacă le agăți pe o bară cu dublu rol: estetic și util.

Culori atenuate

Moda colorilor atenuate a revenit, odată cu alegerea culorii Pantone a anului 2024: Peach Fuzz. Pe măsură ce petrecem mai mult timp în interior, ne dorim ca locuința noastră să reprezinte un loc mai cald și mai primitor.

Amestecul culorilor complementare creează o varietate plăcută de nuanțe care pot fi utilizate în orice spațiu pentru a crea un aspect de la confortabil la chic. Elementele naturale, de exemplu mobilierul din rattan, reprezintă un plus.

Tapet

Tapetul revine în forță în amenajările interioare preferate de către designeri în 2024, devenind un element esențial de decor.

Pentru spațiile care au nevoie de o adevărată piesă de rezistență, poți recurge la tapet pentru a adăuga acel plus de impact. Venind într-o gamă largă de imprimeuri și texturi, tapetul reprezintă o soluție inteligentă pentru a-ți arăta personalitatea într-un mod personalizat și atemporal.

Mobilier în nuanțe închise

Nuanțele mai închise sunt, de asemenea, populare, în special pentru dulapuri și elemente de finisare. De la lemnul cu nuanțe naturale mai închise până la verde oliv închis sau culoarea prunelor coapte, elementele de mobilier închise la culoare contrastează în mod plăcut cu pereții albi.

Textile decorative

Revenirea elementelor decorative din anii ’80 și ’90 a început să se manifeste încă de anul trecut, dar în 2024 capătă și mai multă amploare. Draperiile, tapițeriile și pernele cu ciucuri ornamentali câștigă tot mai mult teren. La fel de apreciate sunt și țesăturile cu modele contrastante și modele variate amestecate.

Oricare ar fi preferințele tale, apartamentele din Marmura Residence îți vor oferi, cu siguranță, multiple opțiuni de amenajări interioare. În plus, odată cu achiziționarea unei locuințe în oricare dintre ansamblurile dezvoltate de Prime Kapital, inclusiv Marmura Residence, vei primi un Card VIP, prin care beneficiezi de discounturi la achiziția de produse și servicii furnizate de partenerii selectați.

Sursa foto: Shutterstock 

Citește următorul articol

Înapoi la blog

Vezi mai sus Vezi mai departe