Blog

3 stiluri pentru amenajarea apartamentului tău: minimalist, modern și clasic

31 Ianuarie 2022

Viața noastră este, în ansamblu, un lung șir de alegeri. Printre cele mai importante sunt întotdeauna cele care implică spațiul în care trăim. Odată ales apartamentul perfect pentru noi, avem în față o altă dilemă: ce stil se potrivește locului în care urmează să ne petrecem cea mai mare parte din timp?

Câte din cele scrise pe listele noastre de dorințe pot deveni realitate într-o casă care să reflecte cât mai mult ceea ce suntem noi cu adevărat? Dar mai ales, unde ne dorim să ne petrecem timpul?

Multe proiecte îmbrățișează un nou trend: case care îmbină mai multe stiluri cu un rezultat de-a dreptul spectaculos. Cel mai probabil, îți vei pune și tu această întrebare: ce stil ți se potrivește cel mai bine pentru amenajarea apartamentului tău? Alegi tendința minimalistă, stilul modern, clasic sau o îmbinare a elementelor caracteristice fiecăruia?

1. Tendința minimalistă își are originile la începutul secolului XX și continuă să fie extrem de populară și astăzi. Influențat inițial de simplitatea stilului japonez, minimalismul funcționează pe principiul “less is more”. Din acest motiv, interioarele minimaliste sunt reduse la elementele lor esențiale, culoarea este folosită cu moderație, de cele mai multe ori cele mai bune opțiuni sunt albul, negrul și culorile primare.

Vorbim, deci, de o simplitate grafică  care nu înseamnă că amenajăm un spațiu rece și gol, ci dimpotrivă, folosim forme simple și naturale, fără a încărca inutil locul. Rămâne, desigur, atractivitatea spațiului și căldura dată de materiale, texturi și culori. Lumina naturală este potențată prin cromatică și finisajele realizate în linii simple. Mobilierul  funcțional este redus la esențial, nu încarcă privirea nici prin formă, nici prin culoare.

2. Stilul modern. Dacă te gândești la alegerea stilului modern pentru un studio dublu sau un apartament de 2, 3 sau 4 camere din București, îți povestim puțin despre el. Acest stil s-a dezvoltat puternic în America postbelică, unde nevoia de a încălca convențiile tradiționale de design era în creștere. Caracterizat de linii curate, simple, de lemnul cald și nuanțe îndrăznețe de tapițerie, de jocuri grafice în alb și negru, modernismul este în continuare stilul preferat în amenajările din ultimul secol.

Amenajarea unui apartament în stil modern mizează pe piese statement, cum ar fi, de exemplu, un fotoliu supradimensionat. Sau o lampă extravagantă care să scrie declarația întregului apartament. Modernismul real are simplitate în fiecare aspect al designului său. Pereții spațiilor moderne aduc liniște prin culoare: griurile, albul și chiar pastelurile moi reprezintă fundalul perfect. Lumina este și ea o caracteristică de bază, datorită ferestrelor mari ce permit să pătrundă lumina naturală. Acest gen de apartament de vânzare în București, scăldat de lumină, cu ferestre mari, există și în oferta noastră, în Marmura Residence.

3. Stilul clasic a supraviețuit tuturor perioadelor și s-a reinventat în timp. Arhitecții reușesc să impresioneze chiar și acum, în secolul XXI, cu interioare impunătoare realizate cu mobilier și caracteristici ale stilului clasic. Adaptat perioadei actuale, te poți gândi la un apartament amenajat în stilul modern clasic, cu mobilier cu un design atemporal, care prezintă o sofisticare subtilă. Piesele de mobilier se inspiră din stilul clasic pur, din perioada victoriană, la fel și accesoriile sau corpurile de iluminat. Acestea din urmă sunt, de cele mai multe ori, elementul wow din încăpere.

Un interior clasic modern este, cu siguranță, unul rafinat. Pune accent pe materiale premium, pe pardoseală din lemn masiv, marmură sau piatră, pe piese de mobilier din lemn de esență tare. Este genul de casă cu o sensibilitate aparte, adaptată nevoilor noastre de astăzi.

Dacă încă nu te-ai convins ce stil dorești să abordezi pentru apartamentul tău din București, ia în considerare un mix între ele, în care protagonistul rămâi întotdeauna tu. Stilul unei case pornește de la proprietar și de la ce așteptări are el de la timpul petrecut în acel spațiu.

Mai multe detalii despre oferta noastră de apartamente de vânzare pot fi accesate direct de la colegii noștri.

Contactează-ne și află disponibilitatea apartamentelor din cadrul proiectului Marmura Residence.

Citește următorul articol

Înapoi la blog

Vezi mai sus Vezi mai departe